Η αξέχαστη ‘θερμή’ υποδοχή του Τσίπρα από φοιτητές στη Ρώμη (και σε video)

«Τσίπρα πουλημένε, δεν είσαι ευπρόσδεκτος. Τσίπρα άνανδρε, είσαι κι αργοπορημένος!» («Tsipras venduto, non sei il benvenuto, Tsipras codardo sei pure in ritardo«) –φώναζαν διαδηλωτές έξω από το πανεπιστήμιο της Ρώμης, αναγκάζοντάς τον να μπει από την πίσω πόρτα. Δείτε τη διαμαρτυρία τους στο video (με ελληνικούς υπότιτλους):

IMG_1847_c

Ιδού η αφίσσα τους σε ελληνική μετάφραση, με το πρωτότυπο δεξιά:_greek_poster02_nΗ μετάφραση είναι της Γεωργια Γκαρδαλινου]


Το άρθρο της νεολαίας FGC (Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας) που έκανε τη διαμαρτυρία έχει τίτλο «Αυτός που πουλάει το λαό του δεν ειναι ευπρόσδεκτος»: FGC CONTESTA TSIPRAS ALLA SAPIENZA: «CHI VENDE IL SUO POPOLO NON È IL BENVENUTO».

Σοβαρό ελληνικό ρεπορτάζ για το θέμα έκανε το blog lefterianews, με μεταφράσεις κάποιων εδαφίων από ιταλικά κείμενα. Στην Ιταλία η διαμαρτυρία παρουσιάστηκε σε άρθρο και ιστοσελίδα της εφημερίδας (μεγάλης κυκλοφορίας) «Republica». Τα ελληνικά ΜΜΕ προτίμησαν να προβάλλουν υπέρμετρα τις παπάτζες του Τσίπρα στην «αριστερή» εκδήλωση (εισαγωγικά απαραίτητα). Η αφίσα της εκδήλωσης όπου μίλησε ο ελληναράς αρχιψεύταρος αποκαλύπτει τον εσμό των φέηκ-αριστερών συμμάχων και υποστηρικτών του:

transform23_d.jpg

Είναι προφανές ότι σχεδόν όλη η «ευρωπαϊκή αριστερά» του μπλοκ «GUE» στο ευρω-κΥνοβούλιο, στήριξε (και στηρίζει ακόμη) τον λαοπλάνο απατεώνα, με ελάχιστες εξαιρέσεις μεμονωμένων προσώπων (π.χ. Σάρα Βάγκενκνεχτ) τα οποία όμως πειθαρχούν στις ξεφτιλισμένες επιλογές των κομμάτων τους. Το φιλο-τσιπρικό ευρω-σκυλολόϊ περιλαμβάνει την ιταλική «Κομμουνιστική Επανίδρυση» (από όπου πήρα την προηγούμενη αφίσα), τον κατάπτυστο Gregor Gyzi (ηγέτη του γερμανικού «Die Linke») και την ιταλική «Λίστα Τσίπρα» (ή «άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα») η οποία κυριαρχεί σαν συνιστώσα στο νέο κόμμα της «Ιταλικής Αριστεράς» («Sinistra italiana»). Στo  πρόσφατο ιδρυτικό συνέδριο της Sinistra Italiana απηύθηνε χαιρετισμό ο γελοίος συριζαίος Μπουρνούς (που κατα-χειροκροτήθηκε) ενώ διαβάστηκε και ένας… Xαιρετισμός ‘εσωτερικής κατανάλωσης’ της ΛΑΕ με αυτο-λογοκρισία. Για τη σκανδαλώδη αυτή «αυτο-λογοκρισία», ενός κειμένου που η επιτήδεια αλλοιωμένη ελληνική έκδοσή του συνιστά ωμή εξαπάτηση του κοινού, κανένας δεν μίλησε μέχρι στιγμής: Επίσης, καμμία προσπάθεια δεν έγινε, μέχρι τώρα, για αποδόμηση του Τσίπρα διεθνώς. Αντίθετα, σχεδόν όλοι όσοι τον «μαστιγώνουν» στην Ελλάδα… στην πραγματικότητα χαριεντίζονται διεθνώς με υποστηρικτές και συμμάχους του. Η ομερτά είναι απόλυτη, αλλά θα επανέλθουμε στο θέμα (όλων αυτών) εκτενέστερα, εδώ στο blog…

Στην Ιταλία σήμερα (25 Μαρτίου 2017) έχουν προγραμματιστεί μαζικές κινητοποιήσεις και διαδήλωση κατά της ΕΕ.  Μεταφράζω τη σχετική ανακοίνωση της FGC στο facebook:

Στις 25 Μάρτη ( #25marzo ) οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν στη Ρώμη για να εορτάσουν την 60η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, που ήταν το πρώτο βήμα της διαδικασίας συγκρότησης της ΕΕ. Η Ιταλική Κομμουνιστική Νεολαία (FGC) θα ξεκινήσει έντονη πολιτική εκστρατεία σε όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους εργασίας, καλώντας τη νεολαία να απορρίψει κάθε ψευδαίσθηση για καλύτερο μέλλον στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, να αγωνιστεί για την απελευθέρωση της Ιταλίας από την ΕΕ και το #Nato, σπάζοντας τη δύναμη του μεγάλου χρηματιστικού κεφαλαίου, του οποίου (η ΕΕ και το ΝΑΤΟ) είναι έκφραση, και να κατακτήσει ένα μέλλον ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, ένα σοσιαλιστικό μέλλον!
Όλοι στους δρόμους την 25η Μαρτίου στο πλάι του Κομμουνιστικού Κόμματος, για να φωνάξουν εργαζόμενοι και κομμουνιστές σε όλη την Ευρώπη ότι το μέλλον της νεολαίας είναι ΕΞΩ από την ΕΕ!
Η ώρα και ο τόπος (προ-)συγκεντρώσεων για τη διαδήλωση, με πληροφορίες λεωφορείων και τρένων, θα ανακοινωθούν ανά περιοχή.

 

Σχολιάστε