Αποδομήστε τον Τσίπρα ΤΩΡΑ (κ.ά. video) Η Α.Π. πρέπει να αποκηρύξει τον Τσίπρα και τη δική του ‘ενότητα’

UPDATES (30/7/2015):


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε -μεταξύ άλλων- και τα εξής. στη γιορτή της ΙΣΚΡΑ:

Ρωτάω, λοιπόν, ευθέως:

Υπονομεύουμε τώρα το ΣΥΡΙΖΑ όσοι υπερασπιζόμαστε, παρά τους τόνους λάσπης και βρώμικων επιθέσεων, τις αντιμνημονιακές αρχές και αξίες του κόμματος και το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ;

Υπονομεύουμε την ενότητα του κόμματος όλοι εμείς που θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι όχι μόνο στο πρόγραμμα μας αλλά και στις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας ενάντια στη λιτότητα ; Στις μεγάλες παραδόσεις μας στην προάσπιση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων ;

Τέλος, ποιοι υποσκάπτουν τον Πρόεδρο του Κόμματος, τον οποίο πάντα παρά τις διαφορές μας, στηρίζαμε ;

Direct link σ’ αυτό το απόσπασμα της ομιλίας του:

Χμ… Υπάρχει (τουλάχιστον) ένα πρόβλημα σ’ αυτές τις δηλώσεις, όπως και στη γενικότερη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας (που έχει χαρακτηριστεί -όχι άδικα- «αριστερό μαξιλαράκι του ΣΥΡΙΖΑ»). Μια χιουμοριστική «αφίσα» (που αλίευσα στο facebook) εκφράζει με απλό τρόπο το μεγαλύτερο μέρος αυτού του τεράστιου προβλήματος:

lenin-lafazanisΤο να στηρίζεις την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ενώ -ταυτόχρονα- καταψηφίζεις την ελεεινή της συμφωνία (ήττας και υποταγής άνευ όρων στους δανειστές)… το να στηρίζεις τον Τσίπρα ενώ -ταυτόχρονα- απορρίπτεις και πολεμάς το δικό του τρίτο μνημόνιο… είναι μια βαθύτατα προβληματική, λογικά και πολιτικά αντιφατική στάση, όσο κι αν εξωραΐζεται, μπαλώνεται, εκλογικεύεται και πλασάρεται σαν «ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα»:

Με τη σημερινή συγκέντρωση μας το μήνυμα που εκπέμπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα μας .

(Λαφαζάνης, direct link: https://archive.is/6N6Kp#selection-1765.0-1765.134)

Αυτή η «ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα», που επικαλέστηκε ο Λαφαζάνης, είναι σήμερα εκτός τόπου και χρόνου. Στα προηγούμενα χρόνια, έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια ενότητα, π.χ. με το Βενιζέλο, ή το Σαμαρά. Σήμερα, δεν μπορεί πια να υπάρξει ούτε και με τον Τσίπρα, εφόσον ο ίδιος δεδηλωμένα θα υλοποιήσει νεο-φιλελεύθερες, σκληρά-μνημονιακές πολιτικές, στηριγμένος και στις ψήφους άλλων κομμάτων.

«Ενότητα» με τους νεο-μνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, ποτέ. Ο Τσίπρας και το επιτελείο του διέπραξαν εγκληματικά λάθη, αλλά είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα. Επομένως, ο (συμπαθής κατά τα άλλα) Λαφαζάνης εκφράζει ένα παράλογο και παράτολμο ευχολόγιο, αφού δεν πρόκειται ποτέ να πείσει τον Τσίπρα και την παρέα του να κάνουν πίσω. Το σχέδιο Λαφαζάνη για «μνημονιακή παρένθεση» εντός ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στη σφαίρα της ονειροφαντασίας.

Ως γνωστόν, όταν οι πολιτικές αντιθέσεις είναι ριζικές, αξεπέραστες και θεμελιώδεις, δεν μπορεί να υπάρξει καμμία τέτοια «ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα», εκτός αν εννοούμε μια… μπάσταρδη και αντιφατική «ενότητα» αριστερών με νεοφιλελεύθερους (ανέφικτη από τη φύση της για κάθε έντιμο αριστερό).

Για όσο διάστημα η Αριστερή Πλατφόρμα «περιμένει» τις εξελίξεις, δηλώνοντας «στήριξη στην κυβέρνηση» (και στον Τσίπρα προσωπικά), όχι μόνο δεν αμύνεται αποτελεσματικά στις επιθέσεις λάσπης (από όλους, δηλαδή από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ) αλλά και δυσκολεύει ή καθυστερεί ανεπανόρθωτα την κατεπείγουσα ανάγκη για ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, που να εκπροσωπεί το «ΟΧΙ μέχρι τέλους» με πλατειά λαϊκή στήριξη και με δυνατότητα νίκης στις εκλογές. (Για την ίδρυση ενός τέτοιου νέου φορέα, δείτε π.χ. το άρθρο της Ελένης Πορτάλιου «ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ»).

Ο γελοιογράφος Στάθης έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του:

«…Ποιος φταίει που «δεν μπορέσαμε να κάνουμε αλλιώς»; ο κ. Τσίπρας; ο κ. Σαγιάς; ο κ. Παππάς; εγώ; Και γιατί δεν μπορέσαμε να κάνουμε αλλιώς; Δεν είχαμε τη στρατηγική, δεν είχαμε την τακτική; πηγαίναμε βλέποντας και κάνοντας; Το να κρύβεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πίσω απ’ αυτό το τρομερό «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς» είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι η Ιστορία ζήτησε γίγαντες και ανταποκριθήκαμε ως νάνοι. Είναι σαν ο κ. Τσίπρας να υποδύεται τον κ. Σαμαρά, που από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακός, είναι σαν το success story της Αριστεράς να είναι αυτό το τρομερό «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς».

Λυπάμαι, αλλά ούτε κανενός είδους πολιτική (πλην παιδαριώδους) ούτε κανενός είδους ηθική μπορεί να χαρακτηρίσει μια τέτοια αντίληψη και στάση – μια στάση που ασφαλώς οδηγεί σε μία κυβέρνηση ταξικής (και όχι εθνικής) ενότητας των πλουσίων, με τη συμμετοχή μάλιστα μιας κολοβής Αριστεράς, που δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά η δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης πάνω στο Προτεκτοράτο η Ελλάς…«

_thumnb_Tsipras2015.07.28_00.32.40Η πλήρης κριτική αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα και το πέταγμά του στο σκουπιδοτενεκέ της αριστερής πολιτικής (για δεξιά δεν μίλησα)… είναι -τώρα πια- ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για το παραμικρό θετικό βήμα, από τώρα και στο εξής. Το ίδιο ισχύει και για το θανατερό επιτελείο του Τσίπρα, τους μέντορές του και το παρεάκι του, καθώς και αρκετά άλλα φθαρμένα πρόσωπα, δηλαδή… Δραγασάκη, Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Παππά (Νίκο ΚΑΙ Στέλιο), Πανούση, Παπαδημούλη, Μπαλάφα, Μάρδα, Ταγματάρχη… και… δε συμμαζεύεται. ΟΛΑ αυτά τα πρόσωπα απέτυχαν παταγωδώς (αν μη τι άλλο) σε ΟΛΑ, σε ΟΛΕΣ τις πολιτικές τους πράξεις (ας μη μιλήσουμε και για διαπλοκή ορισμένων, με συμφέροντα, κλπ.) και το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που πρέπει να υποστούν είναι ισόβιος αποκλεισμός από ΚΑΘΕ πολιτική ή κομματική θέση (πλην εκείνης του απλού μέλους, ίσως, εφόσον δεν…. ενοχλεί άλλους η μπόχα της ψυχικής και πολιτικής δυσωδίας που εκπέμπει γύρω του).

  • ΜΟΝΟ με αυτή την έννοια, της καθαίρεσης και του αποκλεισμού ΟΛΟΥ αυτού του ΒΟΘΡΟΥ, είναι εφικτό να υπάρξει στο μέλλον «ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ». ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ «ενότητα» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι παγίδα, ψεύδος και αυταπάτη

Κάθε «στήριξη του πρωθυπουργού» (από τον Λαφαζάνη ή από οποιονδήποτε) είναι σήμερα άκυρη, άκαιρη, λανθασμένη, ΑΚΡΩΣ βλαβερή για το λαό και για τη χώρα (πρωτίστως) αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ (δευτερευόντως, ΑΝ υποθέσουμε ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει…)

Γι αυτό το λόγο, ξεκίνησα μια νέα σειρά «αποδομητικών video», για τον Τσίπρα, τον Φλαμπουράρη, κ.ά.

1) Αποδομήστε τον Αλέξη Τσίπρα ΤΩΡΑ !

2) Φλαμπουράρης: Το μνημόνιο 3 είναι καλύτερο! (κ.ά. ψεύδη του)

3) Ο Στάθης Κουβελάκης για τα βάσανα του Τσίπρα (…)

και… έπεται συνέχεια.


Δείτε επίσης: