Να κοστολογηθεί η καταστροφή που προκάλεσε η λιτότητα! Ο Λογιστικός Έλεγχος να επεκταθεί ΚΑΙ σ’ αυτή !

Το εγκληματικά λανθασμένο πρόγραμμα των μνημονίων αποτελεί (στην καλύτερη των περιπτώσεων) έγκλημα εξ αμελείας σε μαζική κοινωνική κλίμακα, δηλαδη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εξ αμελείας («στην καλύτερη των περιπτώσεων», διότι αν αναλυθεί βαθύτερα… είχε και δόλο)!

Όμως, σε κανένα κράτος δικαίου δεν μένουν ατιμώρητα τα εγκλήματα εξ αμελείας. Π.χ. σκότωσες κάποιον «κατά λάθος»; -Πας φυλακή, ή πληρώνεις πρόστιμο, ή αποζημιώνεις την οικογένειά του. Σε καμμία περίπτωση δεν απαλλάσσεσαι εντελώς. Επομένως, πρέπει να υπάρξει κάποια αποζημίωση (τουλάχιστον) για πληθυσμούς-θύματα εγκλημάτων (έστω και «εξ αμελείας») κατά της ανθρωπότητας .

‘Αρα, δεν αρκεί ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους (που πολύ κακώς καθυστερεί). Χρειάζεται κι ένας λεπτομερής απολογισμός για τις ζημιές, τις καταστροφές και τις οδύνες που προκάλεσαν τα μέτρα λιτότητας. Όλες αυτές οι ζημιές πρέπει να κοστολογηθούν, έτσι ώστε το συνολικό κόστος της καταστροφής  να μπορεί (τουλάχιστον) να συγκριθεί με το Χρέος και να αφαιρεθεί από το Χρέος (αν και προσωπικά τάσσομαι υπέρ της διαγραφής του Χρέους, έτσι κι αλλιώς).

Oct20-austerity-placard


Διαβάστε επίσης:

5 comments

Σχολιάστε