δηλώσεις Τ.Φ. 26/9/2013

Διαμαρτυρία στην ‘Ελευθεροτυπία’ για έντυπο διασυρμό ανώνυμου blog από τον Τάκη Φωτόπουλο

UPDATE 5: Η διαδικτυακή «βόμβα διασποράς λάσπης« του Τάκη Φωτόπουλου πέρασε σε νέο κύκλο διάδοσης «viral« [=μολυσματικό στο διαδίκτυο] όταν αναδημοσιεύτηκε και από το δυσώδες blog «Λημέρι» (μεγάλης κυκλοφορίας) με τον νέο τίτλο:ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ‘.

8/10/2013: Σημαντικές προσθήκες (local links):  UPDATE 4,   UPDATE 3,  UPDATE 2. Νέα Ενημέρωσηι στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 (36 αναδημοσιεύσεις της «βόμβας διασποράς λάσπης«)


Πολύ Σημαντικό UPDATE 6: Προς την διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας» (από το blog «Βαθύ Κόκκινο»)


Κύριοι,

Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τον έντυπο διασυρμό μου από τον κ. Τάκη Φωτόπουλο, στο άρθρο του «Ο Πραγματικός Κίνδυνος»  (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 6/10/2013) όπου γράφει:

«…κάποιου γνωστού διαδικτυακού λασπολόγου με το ψευδώνυμο «Omadeon»…».

-«Γνωστού» σε ποιον; Το blog «Omadeon» ξεκίνησε το 2007 αλλά έχει πενιχρό κοινό, χιλιάδες φορές μικρότερο της «Ε». Από τα 712 άρθρα του, μόνο ένα (σε διάστημα 6 1/2 ετών) ήταν κριτική στον κ. Φωτόπουλο. Είναι αντι-δεοντολογική η τάση του κ. Τ.Φ. να μεταφέρει διαδικτυακές συγκρούσεις στον Γραπτό Τύπο, όπου η μάχη είναι εκ φύσεως άνιση, αφού η επικοινωνιακή δύναμη μυριάδων φύλλων της «Ε» (με αναπαραγωγές άρθρων και σε πλήθος blog) είναι συντριπτικά ισχυρότερη από ένα μικρό blog που στοχοποιείται με τέτοιον τρόπο [3].

Ο κ. Φωτόπουλος αποκαλεί «κουκουλοφόρο» κάθε ανώνυμο blogger που τον επικρίνει. Οσα αναφέρει ο ίδιος για το iskra.gr[1] συνιστούν απαίτηση για φίμωση κριτικής. Συγχέει ανώνυμους σχολιαστές με ανώνυμα ιστολόγια που έχουν προΪστορία ετών και υπευθυνότητα. Εγώ πάντως… επέτρεψα σε αφοσιωμένο οπαδό του να σχολιάζει ελεύθερα στο blog μου, όπως το επιτρέπω και στον κ. Φωτόπουλο (παρόλο που… απαξιεί). Ελεύθερος είναι και ο σχολιασμός της παρούσας επιστολής (ή άλλου θέματος) στο https://omadeon.wordpress.com

Τα προσωπικά στοιχεία μου είναι στη διάθεση της «E», αν ο κ. Φωτόπουλος θελήσει να με… μηνύσει. Αρνούμαι όμως, να ενδώσω στις πιέσεις του για διασυρμό και του πραγματικού μου ονόματος! Δυστυχώς, ο κ. Τ.Φ. φαίνεται πως υποτιμά το ναζισμό, όπως υποτιμά και τις ναζιστικές απειλές που υπέστην σαν blogger (και [2]στο YouTube, σαν μουσικός… ασήμαντος, σε σύγκριση με τον «Killah P» / Παύλο Φύσσα, αλλά με αρκετές… πολιτικές ομοιότητες).

Με τιμή,
Omadeon

OMADEON LOGO


Σημειώσεις (που δεν ζητώ να δημοσιευτούν, αλλά τις παραθέτω για λόγους τεκμηρίωσης του e-mail, κλπ.):

*

[1] Τα δήθεν «λασπολογικά» σχόλιά μου στην «Ισκρα» ήταν διαμαρτυρίες για… προηγούμενους λιβέλλους του κ. Φωτόπουλου (όχι μόνο εναντίον μου αλλά και εναντίον πολλών άλλων προσώπων, ιστολογίων, συλλογικοτήτων, κλπ.). Παρόλο που τα έσβησε η «Ισκρα» (μαζί με το εκλιπόν άρθρο του Τ.Φ.) παράθεσα αντίγραφά τους σε σχόλια στο blog «Omadeon».

*

[2] http://youtube.com/omadeon110+ videos, μερικά εκ των οποίων πολιτικοποιημένα μουσικά video. Π.χ. αυτό εδώ [remix] ή αυτό εδώ [original].

*

[3] Το θέμα αυτό ξεπερνάει κατά πολύ τα συγκεκριμμένα πρόσωπα που εμπλέκονται (τον κ. Τ.Φ. ή εμένα). Διότι… όπως επεσήμανε ένα άλλο blog:

Κάτω τα χέρια από τους ανώνυμους bloggers

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει το εξής πρωτοφανές: Ένας επώνυμος διανοητής, με πρόσβαση σε κομματικούς μηχανισμούς, κομματικές ιστοσελίδες και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εξυβρίζει σε σειρά κειμένων του και επίμονα, ανώνυμο blogger, έναν από εμάς.

Τα περισσότερα ανώνυμα blogs δεν αποκομίζουν κανένα απολύτως κέρδος από τη λειτουργία τους, ούτε οικονομικό, ούτε θέσης πολιτικής, κομματικής, ακαδημαϊκής. Τα ανώνυμα blogs υπάρχουν μόνο από προσωπικό μεράκι και συμβάλλουν καθοριστικά στην υπεράσπιση της αλήθειας.

Τα κακοηθέστατα αυτά κείμενα αναπαράχθηκαν ίσως και βιαστικά και χωρίς να διαβαστούν προσεκτικά από διάφορα άλλα ιστολόγια τα οποία καλώ να τα κατεβάσουν.

Οι ανώνυμοι bloggers δεν έχουν τις προσβάσεις σε μεγάλης εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης για να αμυνθούν παρά μόνο μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες επιθέσεις εντός τους, δηλαδή σε αντίστοιχα άλλα blogs. Συνιστά λοιπόν πρωτοφανές γεγονός να διασύρεται ένας από εμάς από επώνυμο και διάσημο, διότι πρόκειται για μια απολύτως άνιση μάχη και επομένως για άνανδρη επίθεση.

Καλώ όσους αναπαρήγαγαν αυτή την κακοήθεια να την κατεβάσουν. Προσωπικά θα βγάλω από τη λίστα μου όσα blogs ή ιστολόγια τα κρατήσουν δημοσιευμένα διότι δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μια ανήκουστη ανθρωποφαγία αθώου blogger, αξιολογότατου και διαδικτυακού φίλου πολλών από εμάς.

[τέλος της ανάρτησης «Κάτω τα χέρια από τους ανώνυμους bloggers» ]

*

UPDATE 3: Το άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου «Ο Φασισμός των αντιφασιστών» αναπαράχθηκε σχεδόν τυφλά, από πάρα πολλά blog και ειδησεογραφικά site, σαν βόμβα διασποράς (λάσπης) παντού στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής (9/10/2013) βρέθηκαν 35 αναδημοσιεύσεις (τουλάχιστον). Η λίστα τους μεταφέρθηκε στο τέλος του ποστ (για να μη… στραβωθείτε -χεχε) αλλά μερικές έχουν ειδικό ενδιαφέρον, π.χ. οι εξής:

 1. http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8750.htmlΠεριβόητο Ακροδεξιό site που επιδιώκει στοχοποιήσεις αντι-φασιστών! Ο blogger Gerogriniaris γράφει σχετικά: «…Κατά την μεταφορά και μετονομασία του fasistas.blogspot στο dexiextrem.blogspot μεταφέρθηκαν και τα σχόλια όπου fasistas1, fasistas2 και fasistas3 (του οποίου το προφίλ παραπέμπει στο fasistes.blogspot.com) συνομιλούν με τους αναγνώστες ως συντάκτες του μπλογκ. Ακόμα και σε άλλα μπλογκ ή site σχολιάζανε οι «φασίστες» του πρώην fasistes.blogspot.com και τώρα dexiextrem.blogspot.com αλλά και αναρτήσεις όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως το Δεξί εξτρέμ ξεκίνησε ως fasistes.blogspot.com..,.»

 2. http://www.trelokouneli.gr/o-fasismos-ton-antifasiston: ειδησεογραφικό blog μεγάλης κυκλοφορίας, με επευφημίες ναζιστών στα σχόλια. Π.χ.  

anti-antifa-8-10-2013 11-49-33 πμ

Σ’αυτά τα ανησυχητικά, πρέπει να προστεθεί και η παγερή διαπίστωση ότι ο τίτλος του άρθρου «Ο φασισμός των αντιφασιστών», όπως επέλεξε να τον εκφράσει ο Τάκης Φωτόπουλος [αντί ενός τίτλου όπως π.χ. «Ο φασισμός των δήθεν αντιφασιστών»] αποσπά την απόλυτη συμπάθεια ακροδεξιών και νεο-ναζί, ιδίως μέσα στα πλαίσια του ναζιστικού μετώπου «ANTIantiFa», που καταφέρεται κατά του «φασισμού των αντιφασιστών« (έτσι γενικά), δηλαδή… κατά όλων των αντιφασιστών, ή (έστω) κατά όλων εκείνων των (περισσότερων) αντιφασιστών που είναι «τσιράκια του Σόρος», πληρωμένοι «πράκτορες της Νέας Τάξης» (=Υπερεθνική Ελίτ?), κλπ.  -όπως πολλές φορες είπαν και για μένα κάποιοι φανατικοί οπαδοί του Τ.Φ. π.χ. αυτός  εδώ, για τον οπoίο είχα επισημάνει:

Ο Τάκης Φωτόπουλος παραπονείται δημοσίως, ότι «συκοφαντήθηκε» από “ανώνυμους κουκουλοφόρους” (δηλαδή κυρίως… εμένα, κατά τον ίδιο)! Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με έναν ανώνυμο οπαδό της “Περιεκτικής Δημοκρατίας”, εγώ είμαi… “ένα μουνόπανο της CIA”, ένας “σκατόπουστας του πενταγώνου”, ένας “μπάσταρδος ξεφτίλας” που “κοπρίζει”, ένα “σιωνιστικό πασοκικό τσιμπουκόφωνο”, ένα “σκουλήκι» που (τολμά να) «βάλει στο κοπρόστομά του αγωνιστές” (της Περιεκτικής Δημοκρατίας), ένας “αλητο-λέρας” , ένας “επαγγελματίας πληκτρολόγος» της (αμερικάνικης? ή ισραηλινής?) «πρεσβείας”, ένα “φερέφωνο του ΝΑΤΟ”… κοντολογίς: “Ενα γουρούνι”. 😛

Ο ίδιος ο Τάκης Φωτόπουλος, δεν έχει ποτέ αναγνωρίσει σαν γνήσιο, ούτε έναν αντι-φασίστα (πλην όσων ανήκουν στο ΚΚΕ, ίσως). Ολοι οι άλλοι αντιφασίστες είναι πουλημένοι χαφιέδες, «γκεμπελίσκοι κουκουλοφόροι» και «συστημικοί πράκτορες», κατά τον Τάκη Φωτόπουλο. Τα… ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται (αφού ήδη φάνηκαν στις ακροδεξιές αναδημοσιεύσεις του άρθρου και στα ναζιστικά εγκώμια υπέρ του), Επομένως, η Χρυσή Αυγή μπορεί τώρα να ησυχάσει:

 • Δεν μπορεί (τώρα πια) να κατηγορηθεί η Χ.Α. ότι κυνηγάει όλους τους (ακρο-)αριστερούς, αφού υπάρχει ένας (τουλάχιστον) έντιμος, που δεν κυνηγά: -ο «έντιμος αριστερός» Τάκης Φωτόπουλος, για τον οποίο η Χρυσή Αυγή εξέφρασε εκτίμηση.
 • Προσέξτε κάτι, όμως: Aυτή η εκτίμηση είναι δεδηλωμένα (τώρα πλέον)αμοιβαία :mrgreen:
 • Απορείτε? θα βρείτε απόδειξη της περίεργης αμοιβαίας εκτίμησης (μεταξύ Τάκη Φωτόπουλου και ναζιστών) σε πολύ πρόσφατο άρθρο του (για το οποίο ετοιμάζω ανάλυση):

*

UPDATE 4:

 • Είμαι Ήμουν σίγουρος [μέχρι τώρα] ότι η (αντ)απόδωση «εκτίμησης» προς τους ναζί δεν είναι συνειδητή επιλογή, αλλά ακούσιο… ειλικρινές συναίσθημα του Τάκη Φωτόπουλου, που [υπέθετα ότι] απορρέει από το μίσος κατά των «διωκτών του». Δηλαδή, [σκεφτομουν ότι] ο ίδιος ο Τ.Φ. δεν έχει την παραμικρή ιδέα ορισμένων… δυσάρεστων λογικών συνεπειώνσυνεπαγωγών) της στάσης του…
 • …σήμερα όμως, ΔΕΝ είμαι σίγουρος. Εξηγώ τους λόγους, στο νέο μου σχόλιο ΕΔΩ.

_________


*

UPDATE 2:

Οπως δείχνει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 (τοπικό link), δεκάδες blog και site μεγάλης κυκλοφορίας αναπαρήγαγαν τυφλά το νέο άρθρο του Τ.Φ., που περιείχε την επίθεση στον «γνωστό διαδικτυακό λασπολόγο Omadeon». Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο. Στο αμέσως προηγούμενο άρθρο του (το πρώτο που κατέβασε η ΙΣΚΡΑ) ο Τ.Φ. καταφερόταν στον «θρασύδειλο κουκουλοφόρο Omadeon«.

ΕΡΩΤΗΣΗ: –Εσείς ΤΙ θα κάνατε στη θέση μου, με τον Τάκη Φωτόπουλο? Θα τον… βρίζατε? Θα σιωπούσατε (ενώ το δικό σας blog διασύρεται σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο)? Θα κάνατε… την πάπια (όπως πολλοί άλλοι)? ή θα γράφατε… συστοιχία άρθρων εναντίον του? (σκεφτείτε το…)

ΟΚ. ορίστε ΤΙ είχα κάνει εγώ:

 • Κάποτα στιγμή, μετά από… ομοβροντία τέτοιων διασυρμών από τον Τ.Φ. (πριν 2 χρόνια) αποφάσισα να αρχίσω μια στοιχειώδη κριτική καταγραφή τους σε ένα άλλο blog, το metaomadeon (συνήθως ανενεργό) που είχα φτιάξει πριν πολύ καιρό για «επίλυση συγκρούσεων». Ετσι και έγινε…
 • Κάποια στιγμή όμως, βαρέθηκα να ασχολούμαι. Ηταν -άλλωστε- σχεδόν αδύνατον να καταγράψω τόσες πολλές επιθέσεις του Τ.Φ. (και των οπαδών του) σε τόσο πολύ κόσμο.
 • Ετσι εκείνη η «κριτική καταγραφή επιθέσεων» έμεινε ατελής και ελλιπής. Πχ. δεν περιλαμβάνει τους οχετούς του Τ.Φ. στους ακαδημαΪκούς Σπύρο Μαρκετο και Λεωνίδα Βατικιώτη, στο έντιμο blog «You Pay Your Crisis» και σε πολλούς άλλους. Δεν θα με χάλαγε, όμως, να συνεχίσω τώρα εκείνη την καταγραφή, μέχρι να γινει… βιβλίο [Φυσικά θα μπορούσε να συμπεριλάβει και άλλα, παρόμοια… φαινόμενα του διαδικτύου]  :mrgreen: 
Διαβάστε επίσης (ή… θυμηθείτε):

ΣΗΜΕΙΩΣΗ (31-9-2014): Μερικά από τα ανωτέρω λινκ είναι προσωρινά ανενεργά.


___

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: Διαδικτυακές αναδημοσιεύσεις του άρθρου «Ο Φασισμός των αντιφασιστών» (του Τάκη Φωτόπουλου):

 1. http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_10_06.html (Περιοδικό και site «ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»)
 2. http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8750.html -(Ακροδεξιό site μεγάλης κυκλοφορίας)
 3. http://www.trelokouneli.gr/o-fasismos-ton-antifasiston (ειδησεογραφικό blog μεγάλης κυκλοφορίας)
 4. http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5.html (αριστερό blog μεγάλης κυκλοφορίας)
 5. http://www.inews.gr/0/o-fasismos-ton-antifasiston-1.htm (ειδησεογραφικό site μεγάλης κυκλοφορίας)
 6. http://www.newsnowgr.com/article/521213/o-fasismos-ton-antifasiston.html (ειδησεογραφικό site μεγάλης κυκλοφορίας)
 7. http://myblogs.gr/article/o-fasismos-ton-antifasiston-3 (blog-aggregator μεγάλης κυκλοφορίας)
 8. http://press-gr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4718.html (κουτσομπολίστικο / ειδησεογραφικό site μεγάλης κυκλοφορίας)
 9. http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6217.html (blog πολύ μεγάλης κυκλοφορίας)
 10. http://www.e-diseis.gr/articles/142581/O-fasismos-ton-antifasiston_html (blog-aggregator με link στο ‘ksipnistere’)
 11. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html (blog μεγάλης κυκλοφορίας)
 12. http://newspressagrinio.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html (ειδησεογραφικό blog επαρχίας)
 13. http://amesidimokratia-andros.blogspot.gr/2013/10/antifasistes-koulouloforoi-asfalites.html (όπου μετονομάστηκε το URL σε «antifasistes-koulouloforoi-asfalites«)
 14. http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4506.html
 15. http://sociologyalert.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5293.html
 16. http://enarxikospolitis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4934.html
 17. http://www.anadraci.com/2013/10/o-6-2013.html
 18. http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html (γνωστό αριστερο-πατριωτικό blog)
 19. http://www.dou.gr/article.php?a=6755584 (συναθροιστής ειδήσεων μεγάλης κυκλοφορίας που παραπέμπει στο ‘press-gr’)
 20. http://dinatos.blogspot.com/2013/10/blog-post_6546.html
 21. http://www.bloglines.gr/articles/1205180/O-fasismos-ton-antifasiston (blog aggregator μεγάλης κυκλοφορίας με λινκι στο ‘dinatos’)
 22. Ο φασισμός των αντιφασιστών (Gatoulos wordpress blog)
 23. http://argolida-net.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6512.html (ειδησεογραφικό blog επαρχίας)
 24. http://www.axortagos.gr/o-fasismos-ton-antifasiston_4.html (ειδησεογραφικό blog μεγάλης κυκλοφορίας με λινκ στο ‘argolida-net’)
 25. http://neakeratsiniou.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3924.html (ειδησεογραφικό blog Κερατσινίουι)
 26. http://elepistole.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3056.html ( (blog μεγάλης κυκλοφορίας του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών»)
 27. http://www.otyposnews.gr/archives/52837 (διαδικτυακή «εφημερίδα της Αττικής»)
 28. http://naxosfan.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html (ειδησεογραφικό blog για το νησί Νάξος)
 29. http://upogia-taxi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html (πολυ-συλλεκτικό «πατριωτικό» blog μεγάλης κυκλοφορίας)
 30. http://icthis.net/modules/smartsection/item.php?itemid=4035 (αριστερο-χριστιανικό ομαδικό blog. Δεν επιτρέπει σχόλια)
 31. http://greki-gr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7861.html (ειδησεογραφικό blog πολύ μεγάλης κυκλοφορίας)
 32. http://epamacharnonbdp.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1621.html (blog EΠΑΜ Αχαρνών-Καματερού, που… δεν ξέρει τη λάσπη Τάκη Φωτόπουλου στον Καζάκη)
 33. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4202.htmlblog του εθνικιστή πρώην-ΚΥΠατζή Σάββα Καλεντερίδηλείπει ο Μάρτης απ’τη σαρακοστή? :mrgreen:
 34. http://aoratipoli.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9351.html (συλλογικό blog «κινήσεων πολιτών»)
 35. http://tolimeri.blogspot.com/2013/10/blog-post_9178.html (με τίτλο ‘ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ‘, blog «Λημέρι» πολύ μεγάλης κυκλοφορίας)
 36. http://hellasnews-agency.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4527.html (αναπαραγωγή από το «Λημέρι» σε ειδησεογραφικό blog μεγάλης κυκλοφορίας)
 37. […]

UPDATE 5: Η διαδικτυακή «βόμβα διασποράς» λάσπης του Τάκη Φωτόπουλου πέρασε σε νέο κύκλο διάδοσης «viral« [=μολυσματικό στο διαδίκτυο] όταν αναδημοσιεύτηκε και από το δυσώδες blog «Λημέρι» (μεγάλης κυκλοφορίας)  με τον νέο τίτλο: ‘ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ‘: http://tolimeri.blogspot.com/2013/10/blog-post_9178.html

 • Γιατί, όμως, ένα δυσώδες blog με αντι-αριστερό, αντι-κομμουνιστικό και εθνικιστικό περιεχόμενο) άλλαξε τον τίτλο με αυτόν τον συγκεκριμμένο τρόπο?

Ααα… εγώ δεν ξέρω! :mrgreen: (χο χο χο)…

 • Σκεφτείτε το πρώτα εσείς.
 • [η συνέχεια σε επόμενο ποστ]
Advertisement

12 comments

 1. Το παρόν ποστ στάλθηκε σαν μέηλ στην «Ελευθεροτυπία», αλλά _και_ στην «Ισκρα».

  Παράλειψα στο μέηλ μόνο τις εικόνες και την πλεονάζουσα παραπομπή στην πλήρη παράγραφο του Τ.Φ. (αφού μία μόνο γραμμή αρκεί)…
  καθώς και το «διαβάστε επίσης».

  Θα επιστρέψω στο μπλογκ σε περίπου 1 ώρα από ΤΩΡΑ.

 2. Ως γνωστόν, το blog dexiextrem αρχικά ήταν _ανοιχτά_ φασιστικό, όπως τεκμηρίωσε ο φιλος Gerogriniaris εδώ
  http://gerogriniaris.blogspot.gr/2013/04/fasistas.html

  αλλά σήμερα αναδημοσιεύει… Τάκη Φωτόπουλο (!) παριστάνοντας τον «πατριώτη αριστερό»:
  http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8750.html

 3. Ο Τάκης Φωτόπουλος τελικά… δεν επιτέθηκε καθόλου στον «συστημικό» αντιφασισμό (π.χ. της ΝΔ ή του Σαμαρά),
  αλλά από την αρχή στοχοποίησε ΓΝΗΣΙΟΥΣ αντι-φασίστες δικηγόρους, στο εν λόγω άρθρο:

  Μέχρι τώρα δεν το πρόσεξα, διότι δεν είχε δώσει σύνδεσμο στην _πηγή_
  μιας σημαντικής φράσης που παραθέτει (και καταδικάζει),
  δηλαδή της φράσης όπου έβαλα bold/italics, στο εξής απόσπασμα (της 2ης παραγράφου) του άρθρου:

  […] Το να ισχυριστεί όμως κάποιος σήμερα, με βάση τις πρακτικές αυτές, ότι αντιμετωπίζουμε μαζικά ναζιστικά κόμματα και πραγματικά τάγματα εφόδου, όπως στη δεκαετία του 1930, θα ήταν κακόγουστο ανέκδοτο, αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο. Ιδιαίτερα, τώρα, που βγαίνουν «αντιφασίστες» να απειλούν ότι «τον φασισμό θα τον αντιμετωπίσει και θα τον αποτελειώσει το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί» (δηλαδή οι ίδιοι αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού!) (“Ε”, 2/10). – See more at: http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_10_06.html#sthash.M1nwskNR.dpuf

  Βρήκα λοιπόν την πηγή της φράσης
  http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=389637
  -η φράση εμφανίζεται κοντά στο τέλος, στα συμπεράσματα αυτού του άρθρου,
  το οποίο έγραψαν 3 αντι-φασίστες δικηγόροι. Δηλαδή οι εξής:

  Τάκης Ζώτος και ο Θανάσης Καμπαγιάννης (οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν) και η Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος για την υπόθεση Σκορδέλλη-Λουκιανού-Μαρκουλάκη.

  Σ’ ΑΥΤΟΥΣ επιτίθεται, λοιπόν, ο Φωτόπουλος !!!

  Επίσης, από το κείμενο του Τ.Φ. εξάγεται η εξής ΛΟΓΙΚΗ συνεπαγωγή, ότι (για τον ίδιο)

  μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας…==ΙΣΟΝ==«αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού»

  Καταργώντας την… κοπτοραπτική / μονταζιέρα του Τ.Φ.
  δείτε τώρα το ΠΛΗΡΕΣ απόσπασμα, όπου βάζω πάλι bold/itaiics

  Δικαστική έρευνα;

  Προφανώς και δεν πιστεύουμε ότι η εξάρθρωση της εγκληματικής αυτής συμμορίας και η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής είναι έργο μιας δικαστικής έρευνας. Ούτε έχουμε οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στους θεσμούς, γι’ αυτό και δεν εκπλαγήκαμε από την απελεύθερωση των Κασιδιάρη, Μίχου, Παναγιώταρου, τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες είναι φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Τον φασισμό θα τον αντιμετωπίσει και θα τον αποτελειώσει το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί.

  Δηλώνουμε ωστόσο την αποφασιστικότητά μας να αξιοποιήσουμε την δικαστική δίωξη που έχει ξεκινήσει για την οριστική αποκάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής και των πολιτικών και κρατικών της προστατών, ελέγχοντας, ερευνώντας και δημοσιοποιώντας τα πορίσματα της έρευνάς μας, σε στενή συνεργασία με το μαζικό κίνημα και τις αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές οργανώσεις -όπως η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι η πολιτική αγωγή στη δίκη των νεοναζί. Και θα εξασφαλίσει την οριστική τους καταδίκη”.

  Καταλάβατε τώρα…
  -ΤΙ κρύβει
  και
  -ενάντια σε ΠΟΙΟΥΣ στρέφει τα βέλη του
  ο Φωτόπουλος?

  (θα επανέλθω, αλλά φεύγω τώρα εκτός διαδικτύου)

  • ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα 2 ερωτήματα που έθεσα («Τι κρύβει» και «ποιούς στοχεύει» ο Τ.Φ.)

   1) Κρύβει το πραγματικό νόημα (και τις προθέσεις) της δήλωσης που παράθεσε στην αρχή του άρθρου του.
   Διότι το «ζουμί» είναι στα αμέσως προηγούμενα (όσων έγραψαν οι 3 δικηγόροι), που αποσιωπεί ο Τ.Φ.

   Προφανώς και δεν πιστεύουμε ότι η εξάρθρωση της εγκληματικής αυτής συμμορίας και η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής είναι έργο μιας δικαστικής έρευνας. Ούτε έχουμε οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

   2) Επισης κρύβει αυτούς που στοχεύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (αντί του «συστήματος» ή του «συστημικού αντιφασισμού»):
   -Δηλαδή τους 3 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥΣ δικηγόρους, τους οποίους θεωρεί «αντιφασίστες» ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ, ή ψεύτικους,
   ξεκαθαρίζοντας αργότερα ότι (όλοι αυτοί, και προφανώς πολλοί άλλοι) είναι “αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού”,
   οι οποίοι μάλιστα (κατά τον Τ.Φ.) συνιστούν… απειλή (για ποιον, άραγε? ποιόν ή ποιούς «απειλούν» και ΠΩΣ?)

   [Υπομονή. Ευκολάκι είναι, η απάντηση δίνεται πιο κάτω… -χεχε]

   Δηλαδή… (μεταξύ άλλων)
   -ΠΩΣ είναι δυνατόν να «απειλούν» την κοινωνία (σαν σύνολο)
   3 αντιφασίστες δικηγόροι που υπερασπίζονται… θύματα ναζιστικών βιαιοτήτων?

   Την απάντηση, μας τη δινει ο ίδιος ο Φωτόπουλος, πιο κάτω.
   Είναι μπροστά στα μάτια μας, επηρεάζει την κρίση μας, αλλά… ΙΣΩΣ δεν την βλέπουμε καθαρά:

   βγαίνουν «αντιφασίστες» να απειλούν ότι «τον φασισμό θα τον αντιμετωπίσει και θα τον αποτελειώσει το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί» (δηλαδή οι ίδιοι αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού!)

   Ε, σαν πολύ εύκολα δεν θάβει τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥΣ δικηγόρους θυμάτων ναζισμού ο Τάκης Φωτόπουλος?

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ
   Φυσικά και τους θάβει, αυτό είναι ευκολάκι, ΔΕΝ έχει αναστολές στο να ρίχνει λάσπη…
   …εκτός από μία εμφανή προσπάθεια να ΜΗΝ την εκδηλώνει _φανερά_, όσο το δυνατόν.
   (π.χ. μη αναφέροντας τον τίτλο ή το λινκ του άρθρου, του οποίου τους συγγραφείς λασπώνει)

   Ακόμη χειρότερα όμως, ο Τ.Φ. δεν θάβει ΜΟΝΟ τους συγκεκριμμένους 3 δικηγόρους,
   αλλά δολοφονεί την υπόληψη ΟΛΩΝ των οργανωμένων αντι-φασιστών, ανεξαιρέτως,
   εκεί όπου σπιλώνει «το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί»
   διότι χαρακτηρίζονται (όσοι «απειλούν» με κάτι τέτοιο) σαν «οι ίδιοι αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού».

   Καταλάβατε ΠΟΥ το πάει ο Φωτόπουλος?
   ΟΠΩΣ και οι ναζιστές, επιδιώκει την ολοκληρωτική απαξίωση ΟΛΩΝ των αντι-φασιστών, ανεξαιρέτως.
   ΟΧΙ ΜΟΝΟ των (ψεύτικων) «συστημικών αντιφασιστών» (όπως θα περίμενε κανείς…)

   Αλλά η πραγματική «απειλή» που υπαινίσσεται ο Τ.Φ. αποκαλύπτεται πιο κάτω, εκεί που λέει

   Με την ίδια όμως λογική θα μπορούσαν και οι τραμπούκοι της ΧΑ και άλλοι παρόμοιοι να κάνουν το ίδιο, και να μας οδηγήσουν κάποιοι (πίσω από όλους αυτούς) σε ένα εμφύλιο, παρόμοιο με τους εμφυλίους που στήνουν σήμερα η Υ/Ε μαζί με τη Σιωνιστική ελίτ στις Αραβικές χώρες για να υποτάξουν τους λαούς που αγωνίζονται για την εθνική και οικονομική κυριαρχία τους, δηλαδή την λαϊκή κυριαρχία. -See more at: http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_10_06.html

   Εδώ λέει, βέβαια, κάτι κάτι _εν_μέρει_ σωστό (τόχω πει κι εγώ όπως αμέτρητοι άλλοι)…
   ότι το σύστημα (ή κάποιο ταξικό συμφέρον) μπορεί να εξωθήσει την κοινωνία μας σε _πραγματικό εμφύλιο_…
   …ΜΕ τη διαφορά, ότι
   ο Τάκης Φωτόπουλος δεν βλέπει ΚΑΜΜΙΑ ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε ναζισμό και ΑΝΤΙ-ναζισμό.
   (Ελέγξτε το).
   Εγραψε:

   Με την ίδια όμως λογική θα μπορούσαν…[κλπ.]… να κάνουν το ίδιο

   Θα γινουμε δηλαδή… μια δεύτερη Συρία, κατά τον Τάκη Φωτόπουλο.
   Οπου / όταν, θα υποχρεωθούμε (λογικά) να διαλέξουμε (και στρατόπεδα):
   ανάμεσα σε
   [1] ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ, συστημικούς «αντιφασίστες» (σε εισαγωγικά)
   που (φυσικά) υπηρετούν την «Υπερεθνική Ελίτ» (Νέα Τάξη),
   και σε
   [2] μη-συστημικούς Εθνικοσοσιαλιστές, που καταφέρονται κατά της «Υ.Ε.»(Νέας Τάξης)
   (έχουν κι αυτοί το δίκιο τους, ρε παιδί μου… αρκεί να μην είναι τόσο βίαιοι, τόσο αποκρουστικοί) :mrgreen:

   (και μάλιστα =ΙΔΟΥ η διαφορά= οι ναζιστές είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μη-συστημικοί,
   δηλαδή… προτιμότεροι από συστημικούς «αντιφασίστες» σε εισαγωγικά)

   Κι έτσι, οπωσδήποτε (λογικά) κατά τον ίδιο,
   ελλείψει γνήσιων ΑΝΤΙ-συστημικών (πλην του… ιδίου του Τ.Φ.)
   Προτιμότεροι από τους «συστημικούς» αντιφασίστες
   θα είναι οι (κατά τον ίδιο) «ΜΗ-συστημικοί» ναζιστές / Χρυσαυγίτες !

   -Σας κούρασα, εεε?… όμως ΔΕΝ Τελείωσα! 🙂

   Πάααμε παρακάτω (λίγο πιο πριν δηλαδή)…

   Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μπορεί να αμφισβητηθεί ο φασιστικός χαρακτήρας των συστηματικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών από κάποιους τραμπούκους της ΧΑ. Το να ισχυριστεί όμως κάποιος σήμερα, με βάση τις πρακτικές αυτές, ότι αντιμετωπίζουμε μαζικά ναζιστικά κόμματα και πραγματικά τάγματα εφόδου, όπως στη δεκαετία του 1930, θα ήταν κακόγουστο ανέκδοτο, αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο – See more at: http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_10_06.html

   Strawman argument !
   Κανείς δεν ισχυρίστηκε «ότι αντιμετωπίζουμε μαζικά ναζιστικά κόμματα και πραγματικά τάγματα εφόδου, όπως στη δεκαετία του 1930«, διότι ξέρουμε καλά τις διαφορές με τη δεκαετία τυ 1930. Απλά μας απασχόλησαν ΚΑΙ κάποιες… ομοιότητες. Κανείς δεν περίμενε να γίνει η Χ.Α. ακριβές αντίγραφο του NSDAP, αν και… η ίδια πολύ θα τόθελε (βάσει του παλιού της καταστατικού).

   -Πόσο «πραγματικά» όμως, θάθελε ο Τ.Φ. να γίνουν τα Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος… ότι είναι πρόβλημα?

   (άαα μπαα…. δεν ήταν πρόβλημα, αλλά οι κακοί συστημικοί αντιφασίστες φταίνε, αν ΕΓΙΝΑΝ πρόβλημα)

   Εδώ, η διαφορά μεταξύ γνήσιου και υποκριτικού αντι-φασισμού έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί.

   Αλλά… δεν τελείωσα. 🙂

 4. Ο κυρ-Τάκης όμως… δεεεν το βάζει κάτω.

  Νέος λίβελλός του, που αυτή τη φορά ασχολείται ΠΑΡΑ πολύ… μαζί μου, εδώ

  http://periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2013-10-09/epithesi-aristeras-sistimatos
  «ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ»

  Κάποιοι… ανόητοι, φυσικά άρχισαν τις αναδημοσιεύσεις. Π.χ.
  http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9334.html

  • Συμφωνώ απόλυτα φίλε Eagainst… αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο.

   Ο Φωτόπουλος είναι αυτή τη στιγμή ένας «μοχλός» για ό,τι χειρότερο υπάρχει στην πολιτική.
   (φυσικά και για τη δικαίωση όσων λες).
   …μέσω του οποίου εγκαινιάζεται μία νέα εποχή (και μέθοδος) στοχοποιήσεων.

   Εχω μελετήσει πολύ καλά τις μεθόδους του, τη σκέψη του,
   και ξέρω ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνος, από όσο νομίζουν όσοι γελάνε μαζί του.

   Κι είναι επικίνδυνος γιατί είναι ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟΣ
   σε όλο το σκοτεινό φάσμα από ναζιστές μέχρι και κατεστημένους μνημονιακούς.
   Είχα προειδοποιήσει πριν λίγες μέρες, για αυτό που έβλεπα να συμβαίνει
   αλλά πάρα πολύς κόσμος σκέφτηκε προφανώς πολύ ανόητα,
   ότι δήθεν πρόκειται για «προσωπικό καβγά».
   ΔΕΝ είναι έτσι.

   Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία ότι πάααλι είμαι εγώ στο στόχαστρο
   (μαζί με ακόμη περισσότερους άλλους βέβαια).
   Εγώ είμαι ο ΠΡΩΤΟΣ στόχος. Το πρώτο πειραματόζωο για σκότωμα… [*]
   [*] μεταφορικά εννοώ, σαν πρώτος (νο.1) στόχος στη μπλογκόσφαιρα.

 5. […] Μία συνηθισμένη ιδέα (ή σύνθημα) του “Anti-Antifa” που διαδίδει για να μαζέψει οπαδούς, είναι και ο υποτιθέμενος “φασισμός των αντιφασιστών“, δηλαδή… ο τίτλος ενός πρόσφατου άρθρου του Τάκη Φωτόπουλου: “Ο Φασισμός των Αντιφασιστών“. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s