Η Οικογένεια Γκέμπελς, με τον θετό γιό του Harald Quandt ένστολο Ες-Ες

Οι ναζί της ΕΕ κι η οικογένεια Quandt (video ‘Silence of the Quandts’)

Πλήθος νέων στοιχείων αποδεικνύουν ότι η Γερμανική οικονομική ελίτ της ΕΕ έχει ναζιστικές καταβολές. Αυτό εξηγεί και κάποιες πτυχές της σημερινής Γερμανικής οικονομικής πολιτικής, που είναι απάνθρωπη, σωβινιστική, αλλά και τυφλωμένη [όπως ο Χίτλερ] για την αναπόφευκτη ήττα της! Η Γερμανία ποτέ δεν απαλλάχτηκε από τη διάχυτη, υποβόσκουσα επιρροή του ναζιστικού της παρελθόντος: Είναι γεμάτη κρυπτο-ναζί, που είναι μάλιστα… ορίτζιναλ ναζί, όχι ιμιτασιόν όπως οι δικοί μας Χρυσαύγουλοι. Επιπλέον, η πλουτοκρατία της Γερμανίας στήριξε από την αρχή το ναζισμό και αργότερα, για παρόμοιους λόγους (όπως αποκαλύπτεται) στήριξε από την αρχή (για την ακρίβεια… συν-δημιούργησε) και την Ε.Ε.

 • Walter Hallstein
  Walter Hallstein

  Ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein ήταν «Διαπρεπής Ναζί Δικηγόρος Και Βασικός  Αρχιτέκτονας Της Ε.Ε των Βρυξελλών«. Σε ομιλία του για την Ευρώπη, όταν ο Χίτλερ μεσουρανούσε, o Χάλστάϊν υποστήριξε περίπου τις ίδιες ιδέες όπως σε μία άλλη ομιλία του για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο! Kλικ στο προηγούμενο λινκ για ξεσκέπασμα αυτού του ξεπλυμένου καρα-ναζιστή που έγινε «δημοκρατικός» ευρω-πατριάρχης!

Αυτό ήταν μικρό παράδειγμα όσων βρήκα (και διασταύρωσα) στο βιβλίο ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚEΣ ΚΑΤΑΒΟΛEΣ ΤΗΣ «Ε.Ε ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» (σε Ελληνική μετάφραση, δωρεάν για ανάγνωση ή κατέβασμα). Οι συγγραφείς Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki, Dr. Matthias Rath και ο (εποιζών του Αουσβιτς) August Kowalczyk δεν μασάνε τα λόγια τους! Tεκμηριώνουν τα πάντα. Στο μεταξύ, αλίευσα (κι ανέβασα με αγγλικούς υπότιτλους) το πλήρες ντοκυμαντέρ «Η Σιωπή των Κουάντ» (‘Silence of the Quandts’) που τράνταξε τη Γερμανία αλλά δεν διαδόθηκε ακόμη στην Ελλάδα. Αφορά την οικογένεια Quandt, που σήμερα κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της ΒΜW, αλλά αρχικά θησαύρισε από τη δουλεία κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης:

[ENGLISH SECTION: Click HERE]

Κάτω από το άγρυπνο μάτι ένστολων Ες-Ες, στο εργοστάσιο μπαταριών «VARTA» της οικογένειας Quandt, οι κατάδικοι δούλευαν χωρίς προστασία από τις αναθυμιάσεις μολύβδου. Με το «καλημέρα σας», οι σαδιστές φρουροί τους έλεγαν «θά’στε τυχεροί αν ζήσετε έξη μήνες«. Οι Quandt έκρυψαν τα πάντα, επί σειρά ετών, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. ΤΙ συμβαίνει λοιπόν,  στη σημερινή Γερμανία;

 • Πλήθος μελών της σημερινής Γερμανικής Οικονομικής Ελίτ είναι κληρονόμοι ναζιστών βιομηχάνων, που (κατά κανόνα) χρησιμοποίησαν για καταναγκαστική εργασία καταδίκους στρατοπέδων συγκέντρωσης, (επιλεγμένους με κριτήριο τη σωματική αντοχή) όπως έκανε ο Günther Quandt (πατριάρχης της οικογένειας Quandt).
 • Μετά τον Β’ Πόλεμο, οι παππούδες και μπαμπάδες των σημερινών Γερμανών κροίσων γλύτωσαν την τιμωρία, ή υπέστησαν πολύ μαλακές ποινές και δεν έχασαν τα πλούτη τους. Αρκετοί δεν εντοπίστηκαν, όπως ο Günther Quandt, του οποίου ο φάκελλος έκανε φτερά (κι έτσι δεν δικάστηκε) με μυστική μεθόδευση των Συμμάχων, που είχαν επείγουσα ανάγκη τις δικές του… μπαταρίες «VARTA»(!) για τα οχήματά τους, μετά την ήττα του Τρίτου Ράϊχ:
Günther Quandt, Wehrwirtschaftsführer
Günther Quandt, Wehrwirtschaftsführer

Η υπόθεση της οικογένειας  Quandt είχε απασχολήσει αρκετά ελληνικά blog, πριν ένα μήνα περίπου, αλλά… περίμενα μέχρι να βρω το πλήρες ντοκυμαντέρ και να το ανεβάσω στο Youtube, ενώ στο μεταξύ προέκυψαν άλλα θέματα. Μια αρκετά λεπτομερή παρουσίαση της υπόθεσης δίνει π.χ. το άρθρο «Tα εγγόνια του Γιόζεφ Γκέμπελς οι δισεκατομμυριούχοι κληρονόμοι της αυτοκινητοβιομηχανίας ΒMW«. Για την ύπαρξη του βιβλίου «Ναζιστικές Καταβολές της ΕΕ», έμαθα πρώτη φορά μέσω της ανάρτησης ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚEΣ ΚΑΤΑΒΟΛEΣ ΤΗΣ «Ε.Ε ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» [e-book] στο blog «justice for greece«.

Διαβάστε επίσης:


Τώρα… όπως ακριβώς κάνει η mainstream Δεξιά στην Ελλάδα, που ενισχύει με διάφορους υπόγειους τρόπους τη Χρυσή Αυγή (π.χ. τυπώνοντας τα φυλλάδιά της), ανέκαθεν κάνοντας ό,τι μπορεί για να κουκουλώσει «αταξίες» ναζιστών ή ακροδεξιών και να ικανοποιήσει κάποια καπρίτσια τους, έτσι ακριβώς και το σημερινό γερμανικό κατεστημένο (ή, τουλάχιστον, το παρα-κράτος του, μαζί με κάποια συμφέροντα)… ‘μυστηριωδώς’ «χάνει φακέλλους» νεο-ναζί, κουκουλώνοντας και τα εγκλήματά τους (όπως έγινε επί σειρά ετών και στην υπόθεση της ναζιστικής συμμορίας δολοφόνων «National Socialist Underground«). [Δείτε π.χ. το άρθρο «Ποιοι προστάτευαν τους δολοφόνους νεοναζί; ]. Στην Ιδεόσφαιρα, το Γερμανικό κατεστημένο σήμερα προωθεί το Νέο Ρεύμα Συλλογικής Απο-ενοχοποίησης για το Ναζισμό και Αποκατάστασης της «Γερμανικής Αυτοπεποίθησης», που εκφράζεται σε αμέτρητα εθνικιστικά γερμανικά blog (συνήθως όχι με φανερό τρόπο ναζιστικά)  και (ιδίως) κανάλια στο YouTube.

Η Οικογένεια Γκέμπελς, με τον θετό γιό του Harald Quandt ένστολο Ες-Ες
Η Οικογένεια Γκέμπελς (στο βάθος ο ένστολος θετός γιός του Γκέμπελς, Harald Quandt)

Είναι πασίγνωστο, ότι η Δίκη της Νυρεμβέργης (όπως περίπου και η δική μας Δίκη της Χούντας) τιμώρησε ελάχιστους, κυρίως τους επικεφαλής του Τρίτου Ράϊχ μαζί με ελάχιστους άλλους εγκληματίες ναζί. Πολύ ελάχιστους, σε σύγκριση με το τεράστιο πλήθος τους. Βέβαια, καταδίκασε σε θάνατοισόβια) ένα μεγάλο μέρος της ναζιστικής ηγεσίας, αλλά όλους τους άλλους… είτε δεν τους δίκασε, είτε τους άφησε να πέσουν στα μαλακά με προκλητικά ελαφριές ποινές. Επέδειξε ιδιαίτερη επιείκεια σε όσους κρίθηκαν χρήσιμοι για την οικονομική ανασυγκρότηση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας ή τις μυστικές υπηρεσίες της.

Reinhard Gehlen
Reinhard Gehlen

Πασίγνωστη περίπτωση, ο Reinhard Gehlen, κορυφαίος ναζί που (αντί να τιμωρηθεί) διορίστηκε αρχηγός της μετα-πολεμικής Γερμανικής Μυστικής Υπηρεσίας και της περιβόητης «Οργάνωσης Γκέλεν«): Καθόλου «μεμονωμένο περιστατικό», όπως τεκμηριώνεται κι εδώ:

[ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΚΕΛΕΝ»]

Πολλές άλλες περιπτώσεις παράμειναν ελάχιστα γνωστές στο ευρύ κοινό, ιδίως στην Ελλάδα.

Π.χ. ο «γιατρός» του Αουσβιτς (και σχεδιαστής μονάδας πειραμάτων σε κρατουμένους) Fritz ter Meer, εφάμιλλος σε εκληματικότητα με τον περιβόητο Δρ. Γιόζεφ Μέγκελε.

Ο Fritz ter Meer πήγε φυλακή πέντε μόνο χρονάκια. Μετά, έγινε ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού «BAYER», που παράγει την Ασπιρίνη! Όμως οι πονοκέφαλοι που προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τον κρυπτο-ναζισμό της σημερινής Γερμανίας, στην ηγεσία της ΕΕ (και στους υποστηρικτές των μνημονίων) δεν περνάνε πια  με… Ασπιρίνη! 🙂

Η αγγλική wikipedia γράφει:

…From 1925 to 1945 Fritz ter Meer was on the board of IG Farben AG. He was involved in the planning of Monowitz concentration camp, a satellite camp of KZ Auschwitz. Fritz ter Meer was sentenced to seven years in prison in the Nuremberg Trials in 1948. After he was released in 1951 he became supervisory board chairman (Aufsichtsratsvorsitzender) of Bayer AG. [……]Fritz Ter Meer He was released early in the summer of 1950 because of «good behavior» in prison for war criminals from the prison in Landsberg and was given the removal of the restrictive clause of the Allied War Crimes Act No. 35 in 1956 and became Chairman of Bayer AG. In subsequent years, he also took on board positions at a number of other companies, including, inter alia, Theodor Goldschmidt AG, Commerzbank AG, Bank Association, Duewag, VIAG and Union Bank AG, West Germany. His achievements in the reconstruction of the chemical industry in Germany are considered significant.

(Είδατε; Kαι μετά οι… μαλάκες ρωμιοί νεο-ναζί μιλάνε για «Εβραίους καπιταλιστές»…) 🙂

Χάρις σε εγκληματικά ναζιστικά αποβράσματα όπως ο Fritz ter Meer και «ευρω-πατέρες» όπως ο Walter Hallstein, ο κρυπτο-ναζισμός της μετα-πολεμικής Γερμανίας θεμελιώθηκε αθόρυβα, βαθιά, μεθοδικά, όλα τα μεταπολεμικά χρόνια, μέχρι που… ξεσάλωσε η κτηνωδία της σημερινής Γερμανικής Οικονομικής Πολιτικής, όπως τη βιώνουμε εμείς οι Νότιοι… untermensch. 🙂 Διαβάστε επίσης:


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Η υπόθεση του Γερμανικού κρυπτο-ναζισμού, όμως, δεν περιορίζεται σε σκοτεινές βιογραφίες πλουτοκρατών, ναζί «ευρω-πατέρων» και δολοφόνων με υπόγειες διασυνδέσεις. Ιδού τι λέει ο Αρης Χατζηστεφάνου για την επίσημη Γερμανική πολιτική σήμερα:

Ο Μπράουν, ο Φισερ και η … Μέρκελ (του Άρη Χατζηστεφάνου)

Οι μεγαλύτερες γερμανικές βιομηχανίες απαιτούν πρόσβαση σε πρώτες ύλες ακόμη και αν απαιτηθεί προσφυγή στα όπλα (!!!)

«Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ ξανασμίξαν πάλι και φτιάξανε τραστ» τραγουδούσε πριν από χρόνια ο »Βασίλης Παπακωνσταντίνου», σε στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική του Μάνου Λοϊζου. Και όπως όλα δείχνουν το τραγούδι της δεκαετίας του ’60 βρίσκει νέο νόημα στη Γερμανία του 2013.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο οι ισχυρότερες βιομηχανίες της Γερμανίας ίδρυσαν την περίφημη Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες (Rohstoffallianz) με στόχο, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, «να ανοίξει νέους δρόμους για την παροχή πρώτων υλών στη γερμανική βιομηχανία». Ανάμεσα στους πρώτους πυλώνες της συμμαχίας συναντά κανείς μεγαθήρια της γερμανικής οικονομίας όπως η Volkswagen, η ThyssenKrupp και η Bayer.

Η ίδρυση της συμμαχίας πέρασε αρχικά στα ψιλά του γερμανικού και του διεθνούς Τύπου καθώς η Rohstoffallianz θύμιζε περισσότερο ένα από τα δεκάδες ιδρύματα ερευνών, που απλώς αναλαμβάνουν να παρουσιάζουν αναλύσεις επί αναλύσεων για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως αποδείχθηκε ότι η Συμμαχία για τις Πρώτες Ύλες μετατρεπόταν σε ένα πανίσχυρο βιομηχανικό λόμπι, το οποίο χτυπούσε τα τύμπανα του πολέμου καλώντας το Βερολίνο να προετοιμαστεί στρατιωτικά για τον έλεγχο κρίσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας σχετικά με τις προθέσεις των κολοσσών της γερμανικής βιομηχανίας. «Νέος στόχος για τη Γερμανία η εξασφάλιση πρώτων υλών» τιτλοφορούσε σχετική ανάλυσή της, στην οποία σημείωνε με νόημα ότι «τα προηγούμενα πολιτικά μέτρα για την εξασφάλιση πολύτιμων πρώτων υλών δεν αρκούν πλέον». Οι Γερμανοί αναλυτές χαρακτήριζαν την εξάρτηση της Γερμανίας σαν «αχίλλειο πτέρνα» της χώρας και προειδοποιούσαν ότι οι τομείς υψηλής τεχνολογίας μπορούν να αποκοπούν εύκολα από τα απαραίτητα στοιχεία για τη λειτουργία τους. Στην ανάλυσή της η Handelsblatt απαριθμεί σειρά στοιχείων όπως το λίθιο, το κοβάλτιο, το ίνδιο, το χρώμιο αλλά και σπάνιες γαίες ο έλεγχος των οποίων θα καθορίσει τις γεωπολιτικές και οικονομικές ισορροπίες στον πλανήτη για τον 21ο αιώνα. Το μήνυμα ήταν σαφές: η πολιτική και οικονομική διπλωματία του Βερολίνου πρέπει πλέον να συνοδεύεται και από στρατιωτικά μέσα.


«Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ ξανασμίξαν πάλι και φτιάξανε τραστ»

Ελληνικοί Στίχοι German Translation
Τρίτος παγκόσμιοςΟ Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς
ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκςΟ Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
δουλεύαν στον Μπράουν, στο Φίσερ, στον Κράφτ
ο Μπράουν, ο Φίσερ κι Κράφτ
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστΟ Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς
ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ
ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχΟ Μπράουν, ο Φίσερ κι Κράφτ
χωρίσαν σε Μπράουν σε Φίσερ σε Κραφτ
ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κράφτ
εχθροί τάχα γίναν διαλύσαν το τραστΚαι πριν μάθουν τι είπε ο Μαρξ
στρατιώτες τους πήραν στον πόλεμο παν
ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ’ τα τανκςΟ Μπράουν, ο Φίσερ κι Κράφτ
σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ
ο Μπράουν, ο Φίσερ κι Κράφτ
ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ
Der dritte WeltkriegDer Peter, der Johann und der Franz
arbeiteten in einer Fabrik, in der sie Panzer bauten
der Peter, der Johann und der Franz
wurde unzertrennlich durchs Panzer bauenDer Peter, der Johann und der Franz
arbeiteten bei Braun, bei Fischer, bei Kraft
Braun, Fischer und Kraft
wurde unzertrennlich beim Schließen von „trusts“Der Peter, der Johann und der Franz
arbeiteten immer unbekümmert bei den Panzern
sie haben nie Marx gelesen
sie hatten keine Ahnung von „trusts“ und KrachBraun, Fischer und Kraft
trennten sich in Braun, in Fischer, in Kraft
Braun, Fischer und Kraft
wurden wohl Feinde, sie lösten den „trust“ aufUnd bevor sie wussten, was Marx gesagt hat,
wurde sie zu Soldaten und gehen in den Krieg
der Peter, der Johann und der Franz
fielen wie Helden unter die PanzerBraun, Fischer und Kraft
dachten nach, und entdeckten, dass Marx schuld ist
Braun, Fischer und Kraft
vereinten sich wieder und schlossen einen „trust“

Στίχοι/Μουσική: Γιάννης Νεγρεπόντης/Μάνος Λοΐζος

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Θωμαΐδης

πηγή: http://www.greeklyrics.de/uebersetzungen/17-laika/1121-tritos-pagkosmios.html


Περί (δήθεν) «αντι-γερμανισμού», τώρα…

Η μνημονιακή προπαγάνδα στη χώρα μας, μετά από… όλα αυτά, παρόλ‘ αυτά, επιμένει να συκοφαντεί όσους τα επικαλούνται σαν πάσχοντες από «αντι-γερμανισμό» (μια μορφή… ρατσισμού). Οπότε, ένας φίλος στο facebook, έντιμος και φιλαλήθης αριστερός, τους απάντησε:

Αυτά τα βλακώδη παπαγαλάκια που ως γνήσιοι οσφυοκάμπτες μιλούν για »Αντιγερμανισμό», έχουν χάσει το τόπι και απλά θέλουν να κρύψουν τον ραγιαδισμό τους και τις θέσεις υποταγής που εκφράζει η τρικομματική ακροδεξιά Συμμορία.

Λοιπόν, κανείς αντιγερμανισμός δεν υπάρχει, νούμερα

Αντίθεση υπάρχει, με τις εγκληματικές επιλογές της Γερμανικής Αστικής Τάξης, που εκφραστής της, μεταξύ άλλων ειναι και η Μέρκελ, όχι ως πρόσωπο, αλλά ως πολιτικός.

Αργότερα ο ίδιος πρόσθεσε, στη συζήτηση που ακολούθησε:

Μα προφανώς συμφέρει ολους τους υποταγμένους ‘εκσυγχρονιστές» να επικρατήσουν απολίτικες θέσεις του τύπου το »Γερμανικό DNA» και λοιπές μαλακίες… Και σε αυτό πρέπει να ειμαστε κάθετοι και να το αποσαφηνίζουμε.

Στην ίδια συζήτηση ειπώθηκαν και τα εξής:

 • George Omadeon: Πάντως η κουλτούρα μετράει, και δεν πείθομαι για την απαλλαγή της Γερμανίας από τη διάχυτη και υπόκωφη επιρροή του ναζιστικού παρελθόντος. Εχουν κι αυτοί τους κρυπτο-ναζί τους, κι είναι ορίτζιναλ, όχι… κακέκτυπα όπως οι δικοί μας.
 • Σπύρος Σ.: Γιώργο στην ουσία πρέπει να φτάσουμε στον αφόρητο »ρομαντισμό» της Γερμανίας και τον άκαμπτο ιδεαλισμό τους που ώρες -ωρες οδηγεί στα άκρα ,αλλά τελικά και στην αυτο- καταστροφή….Ο Βάγκνερ και ο Νίτσε νομιζω πως απο άλλους δρόμους διδάσκουν πολλά. Η ακομα περισσότερο η λατρεία τους προς τον »σκληρά εργαζόμενο» Bruckner που με αγώνα έφτασε να συνθέτει συμφωνίες στα 50 του… Το πάω πολιτιστικά, αλλά εχει ενδιαφέρον.
 • Nikos S: το πιο εξοργιστικό με διάφορους νεοδοσίλογους είναι ότι η σχέση τους με την γερμανική πραγματικότητα και τις αντιθέσεις της είναι ανύπαρκτη, όπως και η σχέση τους με τα ρεύματα του γερμανικού πολιτισμού, άλλωστε. Μυρίζονται ισχύ και «πολιτικό κέντρο» κοινωνικού δαρβινισμού και σπεύδουν να γλύψουν, όπως το έχουν κατ’ επανάληψη κάνει με τις αμερικανικές επιδείξεις τυφλής ισχύος: Νοσηρά δουλόφρονες.
 • George Omadeon: Κάτι που αφορά τον Κωτούλα, και πέρασε απαρατήρητο, είναι ο θαυμασμός του για την «mitteleuropa«, την κεντρο-ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη που σχημάτισαν Χίτλερ-Μουσολίνι, κ.ά. – κάτι που μοιάζει σαν να χαίρεται ο ίδιος ότι αναβιώνει σήμερα, μέσω της Γερμανικής ηγεμονίας.
 • George Omadeon: Για μένα Σπύρο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκείνο το screen-shot, που ουσιαστικά αθωώνει τον Αξονα. Αντιγράφω την ερμηνεία που είχα δώσει. «Κατά τον Κωτούλα, πρέπει να ξεπεραστεί η “πλήρης δαιμονοποίησή του εθνικοσοσιαλισμού” από τις “δυτικές αποικιακές δημοκρατίες” (και την ΕΣΣΔ) οι οποίες (το 1939) χτύπησαν την αναδυόμενη “Κεντρο-ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη” (Mitteleuropa), προάγγελο και μιας “ευρύτερης πολιτικής ένωσης”, υπό την ηγεσία του΄Γ’ Ράιχ. Η “υπέρβαση του εθνικοσοσιαλιστικού παρελθόντος” ήταν λάθος της (ηττημένης πια) Γερμανίας, ήταν μια έννοια πλαστή και “κατασκευασμένη”. Ο Εθνικοσοσιαλισμός πρέπει, επομένως, να απο-ενοχοποιηθεί, έτσι ώστε να…. προοδεύσει η Ευρώπη (της Μέρκελ και του… υποτελούς Σαμαρά) ! [Sieg Heil] :mrgreen:
  Προσέξτε κάτι: Αυτός ο επίλογος, δεν έχει καμμία αντίφαση με την άποψη ότι… δεν ξεκίνησε τον πόλεμο ο Χίτλερ, αλλά τον ξεκίνησαν οι “αποικιακές δημοκρατίες” που είχαν “οικονομικά συμφέροντα” , κατά του Γ΄ Ράϊχ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ καθαρά βεβαια, αλλά με προσεκτική ανάγνωση ΑΥΤΟ βγαίνει, σαν συμπέρασμα. Π.χ. δεν λέει ότι ξεκίνησαν το εγχείρημα κατά της “Κεντρο-ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης” (κλπ.) το 1945, αλλά το 1939. Λογικά, δηλαδή, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οφειλόταν, από την αρχή, στο “συμφέρον των αποικιακών δημοκρατιών” και της ΕΣΣΔ να εξαφανίσουν την ευημερούσα “Mitteleuropa” του Χίτλερ.» https://omadeon.wordpress.com/2013/03/15/kotoula-e-kotoula/ Κωτούλα, είσαι όνομα και πράμα! (ένας Ελληνας David Irving που… σβήνει τα ίχνη του). AΥΤΟ ΕΔΩ δηλαδή. https://omadeon.files.wordpress.com/2013/03/kotoulas_conclusion3.jpg
 • Αριστοτέλης Σ: To ανιστόρητο περί Πρωτοκόλλων αρχίδι εδώ εμφανίζεται άκρως επικίνδυνο !
 • Nikos S: Δείτε κι αυτό-τιτλοφορείται «διεθνείς επαφές των νεοναζί-ο άξονας Αθήνας-Νυρεμβέργης»: http://www.fr-online.de/politik/internationale-nazi-kontakte-die-achse-athen-nuernberg,1472596,21684350.html

  www.fr-online.de Griechische Neonazi-Partei Goldene Morgenröte pflegt Kontakte zu Rechtsextremist…

 • George Omadeon: Ο Κωτούλας είναι μεταλλαγμένος ακροδεξιός, με «ευρωπαΙκό προσανατολισμό», φιλο-γερμανός μέχρι αηδίας.
 • Σπύρος Σ: Μα εκεί έγκειται το μεγάλο ενδιαφέρον… Πώς πολλοί που φωνάζουν για Αντιγερμανισμό,κατά βάθος λατρεύουν τα freikorps,κατ»αναλογίαν
 • George Omadeon: ΜΑ…. φυσικά φωνάζουν για αντι-γερμανισμό, αφού κάνουν υποκλίσεις στη Γερμανία συνέχεια και λατρεύουν τις γερμανικές αξίες. Θέλουν έναν νέο ευρω-γερμανο-ελληνικό εθνικισμό, όπου κάπου χωράνε και την ιδέα της υπακοής χωρών όπως η δική μας, που δεν ξεχνούν ότι τη λάτρευαν κι οι παλιοί «ακραίοι» ναζιστές. Το ιδανικό τους είναι ένα Arbeit Macht Frei, ένας ναζισμός χωρίς τις ακρότητες των ναζί. Σαν… καφές χωρίς καφείνη (επί το… ζιζεκικότερον -χεχε).
 • George Omadeon: Πρόσωπο-κλειδί: Ιωάννης Μεταξάς! Ειλικρινής «πατριώτης» (που θαυμάζει κι ο Κωτούλας) που μάλιστα έκανε (δήθεν) και «φιλο-λαϊκά μέτρα» (π.χ. ο γνωστός μύθος για το ΙΚΑ), ενώ χαιρετούσε «δωρικά». Θαυμαστής της (δήθεν) «θετικής πλευράς» του εθνικοσοσιαλισμού, εκείνη που ο Κωτούλας προφανώς συνδέει με την… «κοινωνική» κεντρο-δεξιά. Δεν ΜΠυράζει τώρα που ήταν και δικτάτορας. Το πνεύμα του ζει, τη Νέα Δημοκρατία οδηγεί (και εξωραϊζεται και στο νέο βιβλίο Ιστορίας ΣΤ’ δημοτικού). http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC
 • Nikos S: …και δύο άλλα πρότυπα ελληνο-γερμανικής σύμπραξης στη λεηλασία της κοινωνίας και της οικονομίας, που «διέπρεψαν» επί Μεταξά και επί Κατοχής ήταν ο εκ Siemens Ιωάννης Βουλπιώτης (ο Χριστοφοράκος του μεσοπολέμου) και ο Κωνσταντίνος Τσίμπας (μεγαλέμπορος ναρκωτικών, λαθρέμπορος όπλων, κατάσκοπος και…παραγωγικός επενδυτής).

[τέλος συζήτησης]

Ορίστε και οι.. συνέπειες:


ENGLISH SECTION:

«The Quandt family is the silent might, behind one of the world’s largest and most profitable automakers, BMW. Yet the family has a dark past. Its businesses profited from forced labour during the Third Reich, and the patriarchs, who were intimately involved with the Nazi regime, managed to escape prosecution and keep those profits when the war ended, profits with which they could buy and rescue BMW. This documentary shows the victims, and asks the question, «Why are the Quandts silent?» […]. (Description by Youtube-user originalrhombus, who added: «Thank you to all those who appreciate just how time-consuming and arduous it was for me to translate and subtitle this documentary»).

My comment [Omadeon]: Credits & thanks to [1] originalrhombus – who translated this video in English and uploaded it in 7 parts, as well as [2] «ERTA-tv», who created the documentary back in 2007, long before the current crisis (and German-engineered EU austerity in Europe). I found another version of the documentary, of higher resolution. I then extracted the subtitles from the 7 parts version (by originalrhombus) and combined all this into a new, higher-quality single video, 1 hour long (made possible since Youtube gave me the privilege of unlimited time uploads).

As regards copyrights: The journalists who made this documentary would certainly appreciate such translations and re-uploads, spreading around their message and their work.A blog-post will follow soon. Original sources: [1] The French edition. [2] The 7-video-parts by originalrhombus, e.g. (his most recent upload) part 7 (March 2013): Oldest uploaded: part 1 (2010).

English: Arbeitsbuch für Ausländer (Employment...
English: Arbeitsbuch für Ausländer (Employment Record Book for the foreigners). Front cover. German Reich, 1938–1945 (Photo credit: Wikipedia)

The RA Rohstoff Alliance GmbH (Commodity Alliance, in German «RA Rohstoffallianz GmbH«) is an organized private association of several German companies with the aim of ensuring the supply of the German economy with raw materials.

 • Founding members include Bayer, BASF, Bosch and ThyssenKrupp.
 • The purpose of the society is defined as «Security of supply of the shareholders of critical raw materials with close involvement of commodity policy of the Federal Republic of Germany, in particular through the development of and participation in exploration projects as well as other measures that promote the interests of the preferred access to critical raw materials.»
 • The commodity alliance was founded on 18 April 2012.
 • CEO of the company is Dierk Paskert, a former manager at E.ON.

source: German Wikipedia (translated and corrected). NO such lemma exists at present, in English, French or Greek versions of Wikipedia.

About Fritz ter Meer, the Nazi chairman of BAYER:

In 1956 Fritz ter Meer became chairman of Bayer‘s supervisory board. He was convicted at the Nuremberg trials for his part in carrying out experiments on human subjects at Auschwitz. He was found «guilty of count two, plunder and spoliation, and count three, slavery and mass murder» and sentenced to seven years imprisonment and served five years.[18]


Related articles (till 2011)

19 comments

 1. Ομαδέονα δεν ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω στο ιμιτασιόν φασίστες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο επικίνδυνοι φασίστες. Γενικά ο φασισμός ΔΕΝ είναι αστείο, είτε φορά την ΛΑΟτζούκικη γραβάτα είτε εκδηλώνεται μέσω πράξεων βιγκιλαντισμού. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και δεν φαίνεται να το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα. Εδώ στην Αγγλία η ακροδεξιά φτάνει τα 20% στις δημοσκοπήσεις.

  • Αγαπητέ Μιχάλη, δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με το «ιμιτασιόν» σαν επίθετο στο «φασίστες».

   Διότι απλούστατα δεν υπάρχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά ανάμεσα σε φασίστες ορίτζιναλ και ιμιτασιόν.
   Ιστορικά, Γερμανοί ναζί και Ιταλοί φασίστες είχαν και τα… καυγαδάκια τους, κάποτε, όταν ο ένας κατηγορούσε τον άλλον ότι είναι… ιμιτασιόν! 🙂
   (π.χ. στο θέμα του ναζιστικού χαιρετισμού, όπως θα ξέρεις)

   Εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική (παρόλο που έχει πλάκα) αλλά (οπωσδήποτε) η Χρυσή Αυγή πιθηκίζει αγρίως τους ορίτζιναλ ναζί του Τρίτου Ράίχ, ακόμη και μέχρι του σημείου… μουσικής λογοκλοπής, του εθνικού ύμνου τους!
   https://omadeon.wordpress.com/2013/01/28/ortho-to-lavaro-2/
   Με ΑΥΤΗ Την έννοια, ναι, είναι ιμιτασιόν.
   ΔΕΝ έπεται όμως, ότι τους θεωρούμε λιγότερο επικίνδυνους, ή λιγότερο… ναζί.

  • Διόρθωσα αυτό που επεσήμανες, στο σχόλιό σου κι έτσι… δεν χρειάζεται πια το σχόλιο που ζητούσε διόρθωση.

   Προσωπικά καθολου δεν θεωρώ αστείο τον φασισμό και το ναζισμό,
   αλλά βέβαια τάσσομαι υπέρ της γελοιοποίησής τους, αρκετές φορές,
   όταν αυτό έχει ΝΟΗΜΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ επικοινωνιακό.

 2. […] το κύριο θέμα έρευνας στην προηγούμενη ανάρτησή μου “Οι ναζιστές της ΕΕ και η οικογένεια Quandt / video ‘Silence of…, όπου συζητήθηκαν και οι ναζιστικές καταβολές της […]

 3. […] το κύριο θέμα έρευνας στην προηγούμενη ανάρτησή μου “Οι ναζιστές της ΕΕ και η οικογένεια Quandt / video ‘Silence of the…, όπου συζητήθηκαν και οι ναζιστικές καταβολές της […]

 4. […] Δυστυχώς, η στήριξη των Ουκρανών ναζί από τη Γερμανία και την ΕΕ, όπως και η ανεκτικότητα (μέχρι και στήριξη) των Λετονών Ες-Ες, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, ούτε καινούργια. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησε ένας υποχθόνιος δυτικός φιλο-ναζισμός, συνήθως ανομολόγητος, αλλά συστηματικός και εκτεταμένος: Αμέτρητοι ναζί αξιωματούχοι, εγκληματίες και δωσίλογοι “ξεπλύθηκαν” από κυβερνήσεις για να αξιοποιηθούν, στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου. Πέρα από τη Δίκη της Νυρεμβέργης, μόνο ένα μικρό ποσοστό του τεράστιου πλήθους ναζί εγκληματιών τιμωρήθηκε. Ευνοϊκή μεταχείριση, μέχρι απαλλαγής από κάθε δίωξη, είχαν ορισμένοι ιδιαίτερα χρήσιμοι ναζί, όπως η οικογένεια Quandt. […]

 5. […] Δυστυχώς, η στήριξη των Ουκρανών ναζί από τη Γερμανία και την ΕΕ, όπως και η ανεκτικότητα (μέχρι στήριξης) για τους Λετονούς Ες-Ες, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, ούτε καινούργια. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησε ένας υποχθόνιος δυτικός φιλο-ναζισμός, συνήθως ανομολόγητος, αλλά συστηματικός και εκτεταμένος: Αμέτρητοι ναζί αξιωματούχοι, εγκληματίες και δωσίλογοι “ξεπλύθηκαν” από κυβερνήσεις για να αξιοποιηθούν, στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου. Πέρα από τη Δίκη της Νυρεμβέργης, μόνο ένα μικρό ποσοστό του τεράστιου πλήθους ναζί εγκληματιών τιμωρήθηκε. Ευνοϊκή μεταχείριση, μέχρι απαλλαγής από κάθε δίωξη, είχαν ορισμένοι ιδιαίτερα χρήσιμοι ναζί, όπως η οικογένεια Quandt. […]

 6. http://www.avgi.gr/article/3897739/parti-forodiafugis-apo-germanikes-autokinitobiomixanies-stin-ellada

  Πάρτι φοροδιαφυγής από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ελλάδα 04.09.2014 , 11:39

  Όργιο φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ από αντιπροσωπείες γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα, μέσω υποτιμολογήσεων, έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας από το «Κόκκινο 105,5» και την εφημερίδα FM Voice. Όπως αποκαλύπτεται, ήδη το ΣΔΟΕ έχει καταλογίσει πρόστιμα 600 εκατ. ευρώ σε αντιπροσωπείες γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Έρευνα για το θέμα διεξάγει και το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

  Ο φάκελος του ΣΔΟΕ αφορά διακίνηση πολυτελών αυτοκινήτων με παραποιημένα στοιχεία από τις αντιπροσωπείες των BMW, Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014.

  Οι αντιπροσωπείες εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, έναντι 10.000 ευρώ για αυτοκίνητο που κόστιζε 90.000-100.000 με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το αντίστοιχο ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας.

  Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν διαφορετικά στοιχεία από αυτά που αναγράφονται στον εργοστασιακό κινητήρα και δεν συμφωνούν με εκείνα που αναγράφουν τα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία τους.

  Εκτιμάται, μάλιστα, πως η συγκεκριμένη υπόθεση φοροδιαφυγής έχει ευρύτερες διαστάσεις.

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σημερινή νομοθεσία, οι αρχές είναι υποχρεωμένες να διευρύνουν την έρευνα σε βάθος δεκαετίας και σε άλλες επιχειρήσεις. Όπως προκύπτει από ενδείξεις και καταγγελίες, η συνολική φοροδιαφυγή μπορεί να φθάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 4 δισ. ευρώ.

  Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος έχει παραπέμψει το θέμα στην αρμόδια εφορία μεγάλων επιχειρήσεων για την είσπραξη των προστίμων.

  Έρευνα διενεργεί και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης της Αρχής για τη Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος καθώς και η αντίστοιχη υπηρεσία της Ε.Ε. (OLAF).

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Καναδά, δύο από τις – εμπλεκόμενες και στην Ελλάδα – γερμανικές εταιρίες αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν εξωδικαστικά με το καναδικό δημόσιο για την καταβολή 1,5 δισ. δολαρίων, ώστε να αποφύγουν την ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών τους.

 7. Εξαιρετικό νέο άρθρο του Τάσου Κωστόπουλου
  Η ενωμένη Ευρώπη του Γ’ Ράιχ
  http://www.efsyn.gr/arthro/i-enomeni-eyropi-toy-g-raih

  [σχόλιο του Σπύρου Σούρλα στο f/b]
  Πραγματικά εξαιρετικό κείμενο του Τάσου Κωστόπουλου ,που απ΄ότι φαίνεται (ευτυχώς) επέλεξε την δική του αυτόνομη πορεία..

  Ιστορικη αναφορά στην ‘ενωμένη ευρώπη του Γ.Ράϊχ’ με πολλές ιστορικές πληροφορίες ,ορισμένες εξ αυτών ανατριχιαστικές…

  Και επειδη η ‘άλλη ευρώπη του αντιφασιστικού αγώνα ‘ μας τέλειωσε ,που έλεγε και ο Ελεφάντης εδώ και 70 χρόνια ,αξίζει να διαβαστεί,και ας μην μάς πρήζουν οι αταξικοί ευρωλάγνοι με το σημερινό εμετικό νεοφιλελεύθερο μόρφωμα,παρέα με τους νεοθατσερικούς του Τσίπρα

  ……………………………………………………………………………………………..

  »Ο πρώτος χώρισε την Ευρώπη σε τρεις ζώνες («Μείζων Γερμανία με τους γερμανικούς και υπογερμανικούς λαούς, ανατολικούς και νοτιοανατολικούς», «Μεσόγειος» και «περιοχή του Ατλαντικού»), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της συμμετοχής μιας «νέας Αγγλίας που θα είναι διατεθειμένη να αποποιηθεί τις παλιές αξιώσεις και ηγεμονικές μεθόδους» της˙ κυρίως όμως φρόντισε να τακτοποιήσει το ζήτημα του αποφασιστικού οργάνου: «ένα μόνιμο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Συνέδριο, με προεδρείο όπου θα αντιπροσωπεύονται οι ηγέτιδες δυνάμεις και μερικές άλλες χώρες».

  Ο δεύτερος επικεντρώθηκε στις περιφερειακές ιδιομορφίες και τις επιπτώσεις της μελλοντικής ενιαίας αγοράς, τονίζοντας πως έπρεπε να «ληφθεί φροντίδα για την προστασία και τη διατήρηση ζωτικών κλάδων της βιομηχανίας, ιδίως σε μικρότερες οικονομικές περιοχές, και να διατηρηθούν υψηλά βιοτικά στάνταρ στις χώρες που σήμερα τα απολαμβάνουν».

  Οι αρχιτέκτονες των παραπάνω σχεδίων έπρεπε πάντως να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των ευρωσκεπτικιστών συντρόφων τους για τη θέση της Γερμανίας στο μελλοντικό σχήμα.

  «Τα δικαιώματά μας ως κατοχικής και εμπόλεμης δύναμης δεν πρέπει βέβαια να θιγούν με κανέναν τρόπο», διαβεβαίωνε έτσι τον Αύγουστο του 1943 ο Ρέντε-Φινκ, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σκέψη για χορήγηση στην Πολωνία του καθεστώτος κράτους-μέλους της συνομοσπονδίας».

  Ακόμη πιο εύγλωττος υπήρξε ο Ρίμπεντροπ στην αρχική εισήγησή του: «Αν φροντίσουμε να επανδρώσουμε όλα τα κατάλληλα πόστα με αδίστακτους ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούν να επιδεικνύουν ένα σόου ευελιξίας ενώ στην πραγματικότητα δεν θα συμβιβάζονται όσον αφορά τον πραγματικό πολιτικό στόχο, η δημιουργία μιας τέτοιας Συνομοσπονδίας δεν θα διακινδυνεύσει το παραμικρό, αλλά θα καταστήσει σαφές ότι το Μείζον Γερμανικό Ράιχ θα προκύψει στο τέλος του πολέμου».

  Αυτό που προέκυψε στο τέλος του πολέμου ήταν, βέβαια, κάτι πολύ διαφορετικό: μια ηττημένη Γερμανία, διαμελισμένη σε ζώνες κατοχής, και μια Ευρώπη που γρήγορα χωρίστηκε κι αυτή σε σοσιαλιστική «Ανατολή» και καπιταλιστική «Δύση».

  Στο δυτικό τμήμα η ευρωπαϊκή ενοποίηση δρομολογήθηκε έτσι τελικά κάτω από αμερικανική και γαλλική ηγεμονία, με την (τότε Δυτική) Γερμανία στον ρόλο του κεντρικού μεν συμβαλλόμενου αλλά όχι του επίσημου πρωταγωνιστή.

  Στο πολιτικό πεδίο αρχιτέκτονες της όλης διαδικασίας αναδείχτηκαν επίσης κυρίως δεξιοί αντιστασιακοί, μολονότι στο παρασκήνιο η συμβολή τεχνοκρατών με προϋπηρεσία στα αντίστοιχα σχέδια του Ράιχ υπήρξε συχνά καθοριστική.

  Εξ ου και στο φιλελεύθερο τελικό προϊόν δεν είναι σπάνιο να εντοπίσει κάποιος ουκ ολίγα ιχνοστοιχεία του αρχικού προγράμματος…»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s